Све вести на сајту

Припремна настава из математике за упис на техничке факултете

Упис почиње од 10. јануара 2019. попуњавањем пријаве преко веб-сајта Грађевинског факултета, на адреси: prijemni.grf.bg.ac.rs

Фонд часова је 48 (12 термина по 4 часа). Настава почиње 23. фебруара 2019. и завршава се крајем маја месеца 2019. године. Настава ће бити организована суботом од 10 сати на Грађевинском факултету у Београду, Булевар краља Александра 73.

Пипремну наставу ће држати професори и асистенти Катедре за математику Грађевинског факултета. Припремна настава ће бити организована тако да се у блок настави од 4 часа сваког викенда обради по једна или две тематске јединице заступљене на пријемном испиту на Грађевинском факултету, или другим техничким факултетима. Прелиминарни план Припремне наставе обухвата следеће области:
1.    Линеарне једначине, апсолутне вредности (3 часа)
2.    Изрази и основне формуле (1 час)
3.    Квадратне једначине и неједначине (4 часа)
4.    Ирационалне једначине и неједначине (3 часа)
5.    Експоненцијална функција, једначине и неједначине (4 часа)
6.    Логаритамска функција, једначине и неједначине (4 часа)
7.    Тригонометрија (8 часова)
8.    Комплексни бројеви (2 часа)
9.    Полиноми (1 час)
10.    Прогресије (2 часа)
11.    Комбинаторика (3 часа)
12.    Планиметрија (5 часова)
13.    Стереометрија (3 часа)
14.    Аналитичка геометрија (8 часова)

За допунски самосталан рад полазници могу користити књигу:
•    Збирка решиних задатака из математике за припремање пријемног испита на Грађевинком факултету, Аутори: А. Ерић, З. Пуцановић, В. Половина, И. Лазаревић, Академска мисао, Београд (књигa се може набавити у скриптарници Грађевинског факултета у Београду, први спрат, кабинет бр. 115).

Детаљан план рада кандидати ће добити на првом часу. 

ПРАТИТЕ ОВАЈ САЈТ, због могућих измена термина и додатних обавештења.

Цена курса

Цена припремене наставе је 32.000,00 динара ако се плаћа одједном, или 34.000,00 динара ако се плаћа на три рате (уплата 13.000,00 динара до 20. фебруара, 11.000,00 динара до 20. марта и 10.000,00 динара до 17. априла). Уплате се врше искључиво на рачун Грађевинског факултета, број 841 – 1437666 – 41, са позивом на број који ће кандидати добити приликом исправног online пријављивања на сајту prijemni.grf.bg.ac.rs.

Сви полазници припремне наставе који у целости измире цену наставе имаће могућност да без накнаде полажу пријемни испит на Грађевинском факултету у Београду у јуну 2019. године (редовна цена пријаве за пријемни испит на Грађевинском факултету износи 4.000,00 динара).

Пријаве и уплата

•    За потребе пријављивања потребно је попунити online пријаву за припремну наставу на страни: prijemni.grf.bg.ac.rs
•    Kанадидат прво мора унети валидну адресу електронске поште, и кликнути на дугме „Регистрација“. На адресу електронске поште кандидат ће добити регистрациони мејл са линком за сајт prijemni.grf.bg.ac.rs и генерисаном лозинком коју треба унети у одговорајуће поље, након чега треба кликнути на „Пријава“.
•    Након пријаве на сајт prijemni.grf.bg.ac.rs кандидат прво треба да кликне не ставку „Лични подаци“ на менију са леве стране, попуни ћирилицом све тражене личне податке (ако је кандидат малолетан, треба попунити и податке за његовог Заступника – родитеља или орган старатељства) и изабрати начин плаћања (32.000,00 динара одједном или 34.000,00 динара на три месечне рате). Након уноса података обавезно кликнути на дугме „Сачувај податке“.
•    Након успешног уноса свих личних подтака, избором начина плаћања и чувања ових података, кликом на „Инструкције за уплату“ на главном менију са леве стране кандидат ће добити узорке уплатнице(а) са попуњеним подацима за плаћање, позивом на број, износима за уплату и роковима за реaлизацију сваке уплате. Плаћање треба извршити тачно према приложеним упутствима.
•    Кликом на „Финансије“ на главном менију са леве стране кандидат добија увид у своја задужења и реализоване уплате. Након извршене уплате, обично је потребан период од 48 часова да се та уплата прокњижи на конто полазника курса.
•    Пре почетка похађања наставе, полазници ће потписати Уговор са Грађевинском факултетом у коме ће се прецизирати сви детаљи. Потписивање се врши након успешног online пријaљивања, пре почетка курса, у Студентској служби Грађевинског факултета (први спрат, кабинет 118, радним даном од 9 до 15 часова). Обавезно понети личну карту. Ученици који немају личну карту треба да дођу са једним од родитеља или органом старатељства, који ће уместо њих потписати Уговор.

Додатне информације могу се добити и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и  (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

Припремна настава – често постављана питања

Коме је намењена припремна настава из математике?
Средњошколцима који желе да полажу пријемни испит из математике на Грађевинском факултету у Београду или другим техничким факултетима у 2019. години.

Где се одржава настава?
Настава се одржава у салама Грађевинског факултета, Булевар краља Александра 73 у Београду.

Колико ће трајати припремна настава?
Припремна настава почиње 23. фебруара и завршава се крајем маја 2019. године. Одржаће се укупно 48 часова (12 термина по 4 часа). Настава ће се одвијати један пут седмично, суботом. Детаљан план наставе полазници ће добити на првом часу у суботу 23. фебруара у 10.00.

Да ли се настава одржава за време празника и ђачког распуста?
Организатори наставе ће водити рачуна о одржавању наставе за време државних и верских празника (нпр. Ускрс, Први мај и сл.). Настава се неће одржавати за време тих празника, а такође се неће одржавати непосредно пре или после тих празника (два-три дана).

Где се могу добити додатне информације везане за наставу?
Информације о припремној настави могу се добити преко сајта Грађевинског факултета и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и  (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

10-01-19
Изабери ГРФ

Грађевински факултет организује припремну наставу из математике за полагање пријемног испита. Припремна настава је намењена средњошколцима који желе да се што боље спреме за полагање пријемног испита за упис на Грађевински факултет или техничке факултете у 2019. години. Укупан фонд часова је 48 и настава ће се одвијати суботом, од 23. фебруара до краја маја 2019. године. Наставу ће држати професори и асистенти Грађевинског факултета са Катедре за математику. Пријављивање полазника за припремну наставу ће се вршити преко интернет сајта Грађевинског факултета од 10. јануара 2019.

27-12-18
Изабери ГРФ

Фонд за младе таленте Републике Србије расписује конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.

Више информација о условима које кандидати треба да испуњавају потражите путем линка овде.

21-12-18
Изабери ГРФ

Одбор Задужбине Ђоке Влајковића расписује конкурс за доделу награде за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду.

Више информација потражите путем линка овде.

10-12-18
Изабери ГРФ

Компанија ''Јадран'' расписује конкурс за плаћену праксу за студенте Грађевинског факултета у Београду.

Желиш да се запослиш чим завршиш факултет?

Тражиш место на ком ћеш теоријско знање надоградити практичним?

Желиш да радиш у компанији која је оријентисана ка сталном развоју и усавршавању?

ЈАДРАН је право место за тебе!

 

Пријавите се за плаћену праксу која почиње 1. марта и траје месец дана, са могућношћу сталног запослења.

Услови:

1. највише 3 испита до краја МАСТЕР студија

2. просек оцена изнад 8.00

 

Пријаве важе до 15. 12. 2018. године.

Линк за пријаву>>>овде

04-12-18
Изабери ГРФ

Богазици универзитет у Истанбулу од 2007. године организује интернационално такмичење у изградњи челичних мостова "Design & Construct". У току су пријаве за такмичење које ће се одржати у априлу 2019. године, па се тимови од 4 или 5 чланова позивају да пошаљу своје апликације са пројектима. Тимови који прођу први круг селекције, могу почети са изградњом моста. Виша информација о такмичењу, пропозицијама и начину пријаве, заинтересовани могу пронаћи на сајту

 http://boundeco.org/en/home/

 Како су текле припреме тима са нашег факултета 2018. године, можете погледати на следећем линку

https://www.youtube.com/watch?v=Ae3OaDZW454,

 односно можете видети како је изгледало само такмичење из њиховог угла

https://www.youtube.com/watch?v=AXIeu1fv7sk.

02-11-18
Изабери ГРФ

Поздравни говор декана Грађевинског факултета проф. др Владана Кузмановића, поводом свечаног пријема нове генерације студената, можете у целини прочитати путем линка овде.

10-10-18
Изабери ГРФ

Више информација потражите путем линка овде.

27-08-18
Изабери ГРФ

Анкети можете приступити путем линка испод:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/0b10e36d-b67d-4544-92f5-165a307557ba?displayId=Swe1545604

17-08-18
Изабери ГРФ

Студенти Грађевинског факултета израдили су, заједно са ђацима из средње архитектонске школе, кућу од папира и тиме привукли пажњу и додатне похвале на 44. међународном сајму грађевинарства у Београду. Kратки видео о томе можете погледати овде.

 

24-04-18
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011