Све вести на сајту

Студенти Грађевинског факултета израдили су, заједно са ђацима из средње архитектонске школе, кућу од папира и тиме привукли пажњу и додатне похвале на 44. међународном сајму грађевинарства у Београду. Kратки видео о томе можете погледати овде.

 

24-04-18
Мој избор

Студенти са нашег Факултета, са Катедре за управљање пројектима у грађевинарству освојили прво место у финалу државног тамичења у управљању пројектима и представљаће Србију на светском финалу. Више о томе прочитајте овде.

03-04-18
Мој избор

Више информација о Конкурсу можете погледати путем линкова овде тј. овде.

31-01-18
Мој избор

Министарство омладине и спорта расписало je Конкурс за стипендирање до 900 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2017/18. годину. Детаљнија информација о конкурсу, укључујући текст конкурса, образац за конкурисање и преосталу конкурсну документацију може се наћи на следећој страници:

http://www.fondzamladetalente.rs/objavljen-konkurs-za-stipendiranje-stu-2/

 

29-01-18
Мој избор

Више информација потражите путем линка овде.

26-01-18
Мој избор

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону  политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи.

Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу. Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Упитник је доступан на следећој веб-адреси:

http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/.

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

16-01-18
Мој избор

У организацији Катедре за управљање пројектима у грађевинарству, а уз несебичну помоћ Коридора Србије и генералног спонзора “Trace Group Hold PLC”, 11. новембра 2017. године око 150 студената је имало прилику да посети градилиште аутопута Коридор 10 (Е75). Инжењери Коридора Србије, као и инжењери из редова извођача радова и стручног надзора, упознали су студенте са технологијом извођења најкомплекснијих врста радова на тешкој стабилизацији косина, изградњи мостова и тунела, а такође и проблемима са којима су се сусретали и начинима на које су исте решавали. Студенти су имали и јединствену прилику да уживо присуствују секундарном минирању на ЛОТ-у 5 у Момином камену. Како је све то изгледало можете погледати на линку овде.

07-12-17
Мој избор
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011