Све вести на сајту

Делегација једне кинеске компаније укључена у пројекат ''Један појас-један пут'', највишег пројекта кинеске државе, боравила је на Грађевинском факултету.

Више информација потражите путем линка овде.

15-06-17
Факултетске вести

Институт за биолошка истраживања ''Синиша Станковић'' дана 31. 05. 2017. доделио је Захвалницу Грађевинском факултету за успешну дугогодишњу сарадњу на унапређењу науке и образовања.

02-06-17
Факултетске вести

Дана 17. маја 2017. године, студенти модула за Путеве, железнице и аеродроме Грађевинског факултета у Београду су имали прилику да обиђу радове на деоници В аутопута Е 763 од  Љига до Лајковца.  Деоница Љиг-Лајковац је дугачка 24 км у оквиру којих је предвиђена изградња 16 мостовских конструкција, 24 цевастих и плочастих пропуста, 8 потпорних зидова и регулација речних водотокова као и изградња тунела "Бранчићи" дужине 990 метара и петље Љиг. Главни извођач радова је кинеска компанија Шандонг, а подизвођач радова је Енергопројект-нискоградња а.д.

 

Г-дин Десимир Максимовић, директор пројекта, и инжењери Енергопројекта Горан Калинић и Бранко Шикман упознали су студенте са напредовањем радова на деоници. Студенти су прво обишли асфалтну базу где су имали прилке да сазнају детаље о производњи асфалтне мешавине СМА 0/11 која је била у току, а која се уграђује као хабајући слој коловозне конструкције на траси. Затим су обишли тунел „Бранчићи“  и упознали се са технологијом извођења радова у тунелу и геотехничким проблемима са којима се извођач суочава током извођења радова. На траси су присуствовали уграђивању асфалтне мешавине, а имали су прилике да виде и радове на систему за одводњавање, извођењу плочастих пропуста и регулацији речних водотокова, као изавршну фазу радова на мосту преко реке Колубаре у близини Лајковца. На тај начин студенти су имали прилику да сагледају велики број позиција радова које су заступљене у оквиру једног важног путног пројекта.

фото 1     фото 2     фото 3     фото 4     фото 5

24-05-17
Факултетске вести

Црвени крст Србије дана 11. 5. 2017. године доделио је Грађевинском факултету плакету ''Широко срце'' у знак признања за постигнуте изузетне резултате на омасовљењу добровољног давалаштва крви у 2016. години у категорији факултета/високих школа струковних студија.

11-05-17
Факултетске вести

Дана 25. 3. 2017. одржан је Отворени дан Грађевинског факултета (Open day 2017).

Неке од фотографија са поменутог догађаја можете погледати путем линкова доле.

фото 1

фото 2

фото 3

фото 4

04-04-17
Факултетске вести

Дана 1. 3. 2017. потписан је Споразум о сарадњи између Грађевинског факултета и Института за стандардизацију Србије.

Детаље Споразума потражите овде.

06-03-17
Факултетске вести

Детаљне информације потражите у документу овде.

20-01-17
Факултетске вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011