Све вести на сајту

Обавештавају се сви заинтересовани да отворен конкурс за обављање стручне праксе за студенте Универзитета у Београду у предузећима, компанијама, агенцијама, управама и секторима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује се другу годину за редом, и резултат је сарадње Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Програм праксе ће се реализовати у три циклуса током школске године, а у оквиру првог циклуса за студенте Грађевинског  факултета  обезбеђено је 19 места за стручну праксу (колико ће бити и у другом и трећем циклусу).

Конкурс је отворен до 22. јануара.

16-01-18
Мој избор

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону  политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи.

Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу. Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Упитник је доступан на следећој веб-адреси:

http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/.

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

16-01-18
Мој избор

У организацији Катедре за управљање пројектима у грађевинарству, а уз несебичну помоћ Коридора Србије и генералног спонзора “Trace Group Hold PLC”, 11. новембра 2017. године око 150 студената је имало прилику да посети градилиште аутопута Коридор 10 (Е75). Инжењери Коридора Србије, као и инжењери из редова извођача радова и стручног надзора, упознали су студенте са технологијом извођења најкомплекснијих врста радова на тешкој стабилизацији косина, изградњи мостова и тунела, а такође и проблемима са којима су се сусретали и начинима на које су исте решавали. Студенти су имали и јединствену прилику да уживо присуствују секундарном минирању на ЛОТ-у 5 у Момином камену. Како је све то изгледало можете погледати на линку овде.

07-12-17
Мој избор

 Услови су следећи:

 

*         Завршна година факултета (2 до 3 испита) или завршен факултет или студент на Мастер студијама

*         Без радног искуства

*         До 30 година

*         Возачка дозвола

У прилогу је оглас.

06-12-17
Мој избор

Обавештавају се сви заинтересовани да је донета одлука о расписивању конкурса за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића за школску 2017/2018. годину.
Рок за подношење пријава  студената почиње од 05. децембра 2017. године.

Додатне информације потражите овде.

05-12-17
Мој избор

Обавештавају се заинтересовани да је донета одлука о расписивању конкурса за доделу "Награде Миливоје Јовановића и Луке Ћеловића" за стручне радове студената из области правних и економских наука из средстава Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића  за школску 2017/2018. годину.
Рок за подношење пријава  студената почиње од 05. децембра 2017. године.

Више информација потражите путем линкова 1  2  3

05-12-17
Мој избор

Грађевински факултет у Београду организује припремну наставу за полагање пријемног испита из математике 2018. Настава се одржава суботом од 10 часова на факултету и почиње 28.10.2017.

 

Планом је предвиђено 48 часова које држе професори и асистенти математике Грађевинског факултета. Часови су организовани тако да се у блок настави од 3 часа сваког викенда обради по једна или две тематске јединице заступљене на пријемном испиту. Детаљан план рада кандидати ће добити на првом часу. 

 

Пријављивање заинтересованих кандидата као и све додатне информације могу се добити на телефон: (011)3218510  радним данима од 9 до 15 часова. Пријављивање почиње у среду 20.септембра.

 

Цена курса је 32000 динара.

02-10-17
Мој избор
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011