Све вести на сајту

Универзитет у Београду на посебној листи рангирања Шангајског универзитета у области грађевинарства рангиран је на позицији између 200-300 места.

Детаљније погледајте овде.

18-07-17
Факултетске вести

У понедељак 26.06.2017. године Грађевински факултет су посетили господин Зханг

Њеи, заменик декана са ''International Education School'', Универзитета Цханг'ан из Кине. Том приликом, гост из Кине је позвао све заинтересоване студенте дааплицирају на Универзитету Цханг'ан у оквиру програма међународнесарадње. Било је речи и о развоју заједничког програма на нашем Факултетукао и отварању заједничког истраживачко-развојног центра који би биоподршака Кинеским компанијама у Србији. Преговори су у току. Поредгосподина Зханга, у конеској делегацији био је и господин Цханг, представниккинеске компаније ''China Communication Construction Company'', која већизводи неколико пројеката у Србији и Црној Гори. Поред кинескихзваничника, састанку је присуствовао и доц. др Радојко Обрадовић, саветникпотпредседнице Владе Републике Србије и Министарке грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре г. Зоране Михајловић. На крају посете Мр Зхангје уручио Грађевинском факултету и пригодан поклон.

14-07-17
Факултетске вести

Крајем маја 2017.године у организацији Катедре за управљање пројектима у грађевинарству око 150 студената 3., 4. године и мастер студија је имало прилику да посети Рударско-топионичарски басен Бор (РТБ Бор). Инжењери РТБ Бор групе су тада упознали студенте са технологијом производње бакра и специфичностима "Пројекта реконструкције топионице и доградње фабрике сумпорне киселине" који је недавно завршен, а на којем је Грађевински факултет био ангажован у својству стручног надзора и консултанта за управљање уговором. Како је све то изгледало можете погледати на линку овде.

29-06-17
Факултетске вести

Делегација једне кинеске компаније укључена у пројекат ''Један појас-један пут'', највишег пројекта кинеске државе, боравила је на Грађевинском факултету.

Више информација потражите путем линка овде.

15-06-17
Факултетске вести

Институт за биолошка истраживања ''Синиша Станковић'' дана 31. 05. 2017. доделио је Захвалницу Грађевинском факултету за успешну дугогодишњу сарадњу на унапређењу науке и образовања.

02-06-17
Факултетске вести

Дана 17. маја 2017. године, студенти модула за Путеве, железнице и аеродроме Грађевинског факултета у Београду су имали прилику да обиђу радове на деоници В аутопута Е 763 од  Љига до Лајковца.  Деоница Љиг-Лајковац је дугачка 24 км у оквиру којих је предвиђена изградња 16 мостовских конструкција, 24 цевастих и плочастих пропуста, 8 потпорних зидова и регулација речних водотокова као и изградња тунела "Бранчићи" дужине 990 метара и петље Љиг. Главни извођач радова је кинеска компанија Шандонг, а подизвођач радова је Енергопројект-нискоградња а.д.

 

Г-дин Десимир Максимовић, директор пројекта, и инжењери Енергопројекта Горан Калинић и Бранко Шикман упознали су студенте са напредовањем радова на деоници. Студенти су прво обишли асфалтну базу где су имали прилке да сазнају детаље о производњи асфалтне мешавине СМА 0/11 која је била у току, а која се уграђује као хабајући слој коловозне конструкције на траси. Затим су обишли тунел „Бранчићи“  и упознали се са технологијом извођења радова у тунелу и геотехничким проблемима са којима се извођач суочава током извођења радова. На траси су присуствовали уграђивању асфалтне мешавине, а имали су прилике да виде и радове на систему за одводњавање, извођењу плочастих пропуста и регулацији речних водотокова, као изавршну фазу радова на мосту преко реке Колубаре у близини Лајковца. На тај начин студенти су имали прилику да сагледају велики број позиција радова које су заступљене у оквиру једног важног путног пројекта.

фото 1     фото 2     фото 3     фото 4     фото 5

24-05-17
Факултетске вести

Црвени крст Србије дана 11. 5. 2017. године доделио је Грађевинском факултету плакету ''Широко срце'' у знак признања за постигнуте изузетне резултате на омасовљењу добровољног давалаштва крви у 2016. години у категорији факултета/високих школа струковних студија.

11-05-17
Факултетске вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011