Све вести на сајту

Од дана 23.03.2023. године биће омогућено пријављивање испита за допунски фебруарски и мартовски-мастер први пут рок школске 2023/24. године.

 

Обавештење о начину пријаве испита можете преузети овде.

22-03-24
Студије

У четвртак 11. априла 2024. на Грађевинском факултету организоваће се Четврти јавни скуп студената докторских студија, са циљем јавног презентовања радова студената свих студијских програма ДАС на Грађевинском факултету.

Пријављивање на скуп врши се слањем наслова и проширеног резимеа рада (укупно до 800 речи) у PDF формату, Продекану за науку, на адресу gfnauka@grf.bg.ac.rs. Последњи термин за пријаву је петак 29. март 2024. године у 12 часова. Након прикупљања пријава, објавиће се распоред презентација на сајту факултета. Максимално трајање презентације је 10 минута, уз 5 минута предвиђених за дискусију. На јавном скупу може се презентовати искључиво рад који представља резултате рада на докторској дисертацији, или у оквиру предмета на ДАС.
Након презентација докторанада, одржаће се предавање проф. др Милана Килибарде: QUARTO aлат као подршка поновљивом истраживању са примерима у R-у и Python-у.
Надамо се да ће велики број кандидата искористити прилику да на овај начин размени искуства са докторандима и наставницима Грађевинског факултета и унапреди међусобну сарадњу, као и да добије нове идеје и инспирацију на изради докторске дисертације.

13-03-24
Студије

Обавештење о року за пријаву изборних предмета који се слушају у летњем семестру школске 2023/24. године погледајте овде 

28-02-24
Студије

Од понедељка 26.02.2024. године на Грађевинском факултету почиње настава у летњем семестру.

Распоред поделе студената прве године студија по групама је иста као и за први семестар, док ће распоред поделе студената виших година студија по групама бити доступан на предметним огласним таблама.

Распоред часова за основне академске студије студијског програма Грађевинарство можете погледати овде

Распоред часова за основне академске студије студијског програма Геодезија можете погледати овде

Распоред часова за основне академске студије студијског програма Геоинформатика можете погледати овде

Распоред часова за мастер академске студије студијског програма Геодезија можете погледати овде

Распоред часова за мастер академске студије студијског програма Геоинформатика можете погледати овде

21-02-24
Студије

У Библиотеци Грађевинског факултета налази се Извештај комисије за оцену и одбрану докторске дисертације Огњена Мијатовића, маст.инж.грађ. под насловом:

„УТИЦАЈ КОНСТРУКЦИЈСКОГ ПРИГУШЕЊА И ХРАПАВОСТИ ЧЕЛИЧНИХ ПОВРШИНА НА ОДГОВОР КОНСТРУКЦИЈЕ”

Комисија у саставу:

1.Проф. др Ратко Салатић, дипл.грађ.инж.   

2.Проф. др Златко Марковић, дипл.грађ.инж.

3.В. проф. др Александар Борковић /Архитектонско-грађевински-геодетски факултет Универзитет у Бањој Луци/

Са овим Извештајем и докторском дисертацијом се можете упознати до 02.03.2024. године, односно евентуалне примедбе у писаном облику можете доставити до наведеног рока.

02-02-24
Студије

Од среде 31.01.2024. године омогућено је пријављивање испита за Фебруарски испитни рок. Пажљиво прочитајте обавештење о датумима закључавања испитних спискова јер су 15. и 16.02.  државни празници и рокови за пријаву испита и уплате су усклађени са радним данима.

 

31-01-24
Студије

У Библиотеци Грађевинског факултета налази се Извештај комисије за оцену и одбрану докторске дисертације Ивана Милићевића, маст.инж.грађ. под насловом:

„ДЕМОНТАЖНИ СПОЈЕВИ ЧЕЛИЧНИХ И АРМИРАНОБЕТОНСКИХ ЕЛЕМЕНАТА СА МЕХАНИЧКИМ СПОЈНИЦАМА ПРИ ИНТЕРАКЦИЈИ СМИЦАЊА И ЗАТЕЗАЊА“

DEMOUNTABLE CONNECTIONS BETWEEN STEEL AND REINFORCED CONCRETE ELEMENTS WITH MECHANICAL COUPLERS UNDER COMBINED SHEAR AND TENSION LOADS

Комисија у саставу:

1.     Проф. др Снежана Маринковић, дипл.грађ.инж.  

2.     В. проф. др Бранко Милосављевић, дипл.грађ.инж.

3.     В. проф. др Иван Игњатовић, дипл.грађ.инж.

4.     В. проф. др Милан Спремић, дипл.грађ.инж.

5.     Доц. др Марко Павловић, Delft University of Technology, Faculty of Civil Engineering and Geosciences.

Са овим Извештајем и докторском дисертацијом се можете упознати до 10.02.2024. године, односно евентуалне примедбе у писаном облику можете доставити до наведеног рока.

 

10-01-24
Студије

Од среде 03.01.2024. године биће омогућено пријављивање испита за Јануарски испитни рокОбавештење о начину пријаве испита можете погледати овде.

29-12-23
Студије

Обавештавају се студенти, који су конкурисали за доделу студентских кредита и стипендија, да је изашао предлог листе кандидата за школску 2023/24. годину. Предлог листе можете погледати на огласној табли или на сајту Банке Поштанске штедионице. Приговори на објављене податке се подносе најкасније до 26.12.2023. године на шалтеру Службе за студентска питања у периоду од 11 до 13 часова.

20-12-23
Студије

Сви студенти који су конкурисали за доделу студентских домова, могу погледати места додељена нашем факултету са списком резервација.

Места у студентским домовима за девојке 2023

Места у студентским домовима за момке 2023

27-11-23
Студије
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011